Ultimele stiri

Robu nu e rasist! A împărțit 300 de ghiozdane complet echipate copiilor de etnie romă

Robu susține sus și tare că nu e rasist, deși  Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării l-a amendat cu 2000 de lei. Drept dovadă, sâmbătă, într-o acțiune de caritate, edilul a împărțit 300 de ghiozdane complet echipate elevilor de la Școlile Generale Nr 1 și Nr 15 din Timișoara, copii proveniți din familii defavorizate, în special de etnie romă.

Dis de dimineață, primarul și viceprimarul Dan Diaconu s-au prezentat la Școala Generală Nr 15 din Timișoara, unde zeci de copii de etnie romă, alături de părinți, îi așteptau. După ce le-a spus câteva cuvinte, Robu a lăsat învățătoarele se le împartă copiilor ghiozdanele și rechizitele achiziționate cu 15.000 de lei de către societăţile din subordinea Primăriei Timişoara.

„Ştiu că în acest cartier, ca şi în cartierul Kuncz, există foarte multe familii de romi cu o situaţie precară. Educarea tuturor copiilor este o problemă esenţială a societăţii. Eu îmi doresc ca în Timişoara să nu rămână niciun copil, indiferent de etnie sau de orice alt criteriu, în afara sistemului de educaţie. Am considerat că ar fi binevenit un ajutor constând într-un ghiozdan echipat cu absolut toate rechizitele necesare unui şcolar, pentru fiecare copil din aceste cartiere, provenind din familii cu o situaţie socială precară. Sunt în total 300 de ghiozdane şi suportul financiar l-am obţinut de la societăţile Primăriei Municipiului Timişoara, cărora le-am cerut să se implice în această acţiune de caritate”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În discuția pe care a purtat-o atât cu micuții, cât și cu părinții acestora, edilul le-a cerut să nu renunțe la școală și să o frecventeze zilnic. Acesta a pus accentul în special pe părinți, pe care i-a rugat să îi trimită la școală pentru că acest lucru le este benefic micuților.

De asemenea, Robu a ținut să precizeze că nu este rasist și că, în ciuda acuzelor pe care el le aduce romilor, nu are o problemă cu această rasă, ci doar cu aceia care încalcă legea. Mai exact cu romii care transformă străzile în restaurante în aer liber atunci când dau o paranghelie, sau cu cei ce construiesc turnuri ilegale.

„Iată, şi acest gest, ca multe altele pe care le-am făcut anterior arată că sunt străin de ideea de rasism în sine, darămite de atitudine, de conduită rasistă. Că pe mine mă preocupă situaţia cetăţenilor Timişoarei, indiferent de etnia lor şi mă preocupă în special situaţia acestor cetăţeni care chiar sunt pături defavorizate ale oraşului, dar asta nu mă împiedică să cer cu fermitate altor exponenţi ai acestei etnii să respecte legea ca orice cetăţean. Unii s-au obişnuit să deranjeze oraşul prin parangheliile lor, s-au obişnuit să construiască cum îi taie capul, să pună turnuleţe, să facă orice. Şi când am luat atitudine faţă de aceşti cetăţeni unii m-au catalogat drept rasist. Am vrut să vin cu încă un gest care arată că nu se poate vorbi despre aşa ceva în ceea ce mă priveşte. Dar vreau să spun răspicat că voi fi la fel de categoric şi pe viitor cu cei care nu respectă legea”, a mai spus edilul.

Despre amenda de 2.000 de lei primită de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării pentru acte de rasism, edilul spune că a atacat-o în instanță.

1 Commentariu pe Robu nu e rasist! A împărțit 300 de ghiozdane complet echipate copiilor de etnie romă

  1. Ce rau mai mare ar putea sa le faca puradeilor decat sa-i ia de la furat si sa-i trimita la scoala! Aoleooooooooo ! Asta strica traditiile tiganilor !

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*