Ultimele stiri

Robu nu vrea taxarea averilor mari. Ce alternativă propune

Nicolae Robu

UNPR a anunţat că va promova din nou proiectul de lege prin care oamenii cu averi peste 450.000 de euro sunt taxaţi cu 1% din avere. Liderul PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că din postura de liberal nu este de acord cu impozitarea averilor mari.

„Noi liberalii în principiu suntem adepții fiscalității reduse și considerăm că într-o societate toți cetățenii să fie egali ca șansă și egali în fața legii. Evident că o impozitare cu cotă unică are drept consecință contribuții diferite în funcție de valoarea impozitată. Un anumit impozit aplicat la un venit mic, înseamnă o sumă mică, aplicată la o sumă mare, rezultă o sumă mare”.

Robu vine și cu o alternativă: curmarea evaziunii fiscale. Edilul spune că doar așa se va putea ajunge la o economie sănătoasă.

„Noi, liberalii, vrem curmarea evaziunii fiscale. Nu este în regulă ca unii să aibă averi fabuloase și să fi plătit sume în discordanță cu acele averi”, a mai explicat liderul PNL Timiș. În acest context, liberalul a făcut referire la romii care au averi uriașe pentru care nu plătesc impozit.

 

1 Commentariu pe Robu nu vrea taxarea averilor mari. Ce alternativă propune

  1. CONFISCAREA averilor neimpozitate!!! // 7 decembrie 2014 a 11:32 // Răspunde

    O avere neimpozitata este o avere ilicita! Asta nu inseamna ca toate averile impozitate ar fi licite.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*