Ultimele stiri

Robu o spune clar și răspicat: Timișoara nu a primit bani de la Guvern

Nicolae Robu

Degeaba unii susțin că Timișoara a primit bani de la Guvern, căci primarul Nicolae Robu știe una și bună: suma alocată orașului de pe Bega este, în continuare, ZERO lei.  Edilul a explicat că decizia  Guvernului de a compensa o parte a datoriilor Colterm nu poate fi inclusă ca virare de bani deoarece, efectiv, Guvernul nu a virat niciun ban.

Edilul spune că PSD-iștii umblă cu cioara vopsită atunci când spun că Timișoara a primit bani de la Guvern. În această categorie, primarul include și datoriile de care Colterm a scăpat cu ajutorul unui mecanism inițiat chiar de Guvern.

“Se tot spune că am primit o mulţime de bani pentru Colterm. Cetăţenii trebuie să ştie care este realitatea. Timişoara a primit până în momentul de faţă zero lei. Cred că vede şi Titu Bojin. Că el mereu încearcă să umble cu cioara vopsită, minte, ca să o spun răspicat.  Nu cred că e atât de slab la economie să nu înțeleagă diferența între compensare și virare de bani. Ceea ce s-a întâmplat cu Colterm este un lucru foarte bun. S-a instituit un mecanism de compensare a unor datorii. Coltermul avea datorii către statul român. Dar statul român ar fi trebuit să plătească subvenție pentru Colterm, dar acei bani nu au fost virați. Coltermul neprimind banii, n-a putut să-și plătească datoriile și s- ajuns la suma de 66 de milioane datorii. Atunci, statul a instituit acest mecanism foarte bun și s-a dat o OUG prin care se spune că dacă Primăria își asumă pierderile induse, acestea pot fi compensate”, a explicat edilul.

Robu spune că la fel s-ar putea întâmpla și în cazul datoriilor de 15 milioane către furnizorii de combustibili, și de această data fiind vorba doar de o compensare, nu de o virare efectivă de bani din partea Guvernului.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*