Ultimele stiri

Robu pune tunurile pe Continental și Azur! Vrea stații de măsurare a poluării lângă companii

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu pune tunurile pe companiile ce poluează orașul. Edilul cere Ministerului Mediului să ceară aviz de la Comisia Europeană pentru amplasarea sau mutarea de stații care să măsoare nivelul de poluare în zona companiilor Continental și Azur.

Am fost fericit când Timișoara a fost scoasă de pe lista neagră a UE în ceea ce privește calitatea aerului în oraș. Totuși eu nu sunt mulțumit de nivelul la care încă suntem și vin acum și cer Ministerului Mediului să ceară aprobare de la Comisia Europeană să instaleze pompe de măsurare a aerului în vecinătatea companiilor Continental și Azur, a explicat primarul Robu.
Deși cele două companii s-au angajat ferm că vor lua măsuri pentru reducerea poluării, cetățenii încă se plâng de calitatea aerului. Tocmai de aceea, primarul Robu cere Ministerului Mediului să ia măsuri.

„Să cumpere Ministerul Mediului stații. Ei fac măsurători. Noi avem, dar nu avem suficiente, ele au fost implantate în alte locuri. Eu cer fie să fie mutate, fie să se vină cu alte stații. Avem promisiuni ferme de la companii și am apreciat că au fost făcute, că se va investi mult pentru reducerea poluării și că în mai vom simți rezultatele. Eu am spus că apreciez investi’ia, dar pe mine și pe cetățeni nu ne interesează sumele investite și rezultatele. Cred că de aceea e bine să avem astfel de stații”, mai spune primarul.
Deși a luat în considerare, în repetate rânduri, ridicarea autorizației de funcționare a celor două companii, primarul Robu s-a răzgândit și spune că nu poate face, legal, acest lucru.

„Nu putem ridica autorizația de funcționare pentru că există o lege. Aceste companii s-au instalat la Timișoara având toate avizele. Acei bani ai investiției n-au fost aruncați hazardat, ci cu garanția că nu vor fi probleme. Greșala a fost s-au dat avizele ca aceste companii să fie ridicate în vecinătatea zonelor locuite”, spune Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*