Ultimele stiri

Robu recunoaște: S-a greșit la licitația pentru vaporetto. De ce nu a vrut nimeni să vândă ambarcațiuni Primăriei Timișoara

Bega

Primarul Nicolae Robu a vrut ca totul să se miște pe repede înainte și a eșuat. Motivul pentru care nimeni nu a dorit să vândă vaporașe Primăriei Timișoara pare a fi fost cel legat de timp. Mai exact, firmelor ce construiesc vaporetto le-ar fi fost imposibil să livreze șapte ambarcațiuni în doar patru luni, în contextul în care acestea construiesc aproximativ patru pe an.

Edilul Timișoarei admite că la prima licitație s-a greșit, și deși eșecul acesteia l-a supărat, acesta este hotărât să încerce din nou. Licitația va fi reluată cu alte condiții, mai ușor de îndeplinit pentru firmele constructoare. Dacă va fi nevoie,  se va plăti chiar și o sumă mai mare de un milion de euro.

„Perioada de livrare este posibil să fie fost o problemă, pentru că, în general, producătorii nu ţin pe stoc astfel de obiecte. La o licitaţie se vine cu clarificări în etapele primare, cu obiecţii. (…) Dar nimeni nu a venit să spună -Domnilor, aveţi un preţ prea mic, la aşa ceva nu găsiţi pe planetă vaporetto cu caracteristicile tehnice pe care le doriţi-. Nimeni s-a venit să spună -Nu ţinem pe stoc şi nici alţii pe planetă nu ţin pe stoc astfel de lucruri, astfel încât să vi le poată livra într-un termen atât de scurt-. Dacă am fi fost sesizaţi, la ce ne permite legea, puteam să schimbăm anumite condiţii în timp util.”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Totuși problema nu este prețul spune reprezentantul unei firme din Galați care produce astfel de vaporașe, prețul oferit de Primăria Timișoara fiind unul just. Probleme ar fi intervenit din punct de vedere al perioadei de livrare. Pentru cele șapte vaporașe ar fi foste nevoie de doi ani de lucrări, iar, de obicei, firmele refuză să înceapă construcția fără un avans.

„Avans nu putem plăti, nu ne permite legea, dar licitaţia trebuie să fie mai bine popularizată şi internaţional, pentru că există în lume şi producători de vapoare şi vaporetto puternici. O reluăm şi sperăm să avem succes. Nici nu ne trebuie să fie toate şapte livrate în patru luni. A fost o pretenţie exagerată, asta e”, a mai spus Robu.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*