Ultimele stiri

Robu se mai gândește dacă îl acceptă pe Idolu. Motivul? PNL va avea prea puțini consilieri în Consiliul Local pentru că „a fost inimă largă”

consiliu local

Nou circ la ședința Consiliului Local Timișoara. Deși trebuia să fie o ședință ordinară administrativă, „înțepăturile” politice nu au lipsit. Totul a început de la ultimul conflict izbucnit între primarul Nicolae Robu și reprezentanții PSD, pe tema refuzului edilului-șef al Timișoarei de a-l accepta pe Dan Idolu, în locul lui Florică Bârsășteanu pe postul de consilier local. 

Ceea ce ar fi trebuit să fie o scenă în care să se discute proiecte administrative, s-a transformat brusc într-un câmp de luptă politic. După ce primarul a propus unele proiecte suplimentare pe lista ordinii de zi ce trebuia votată, reprezentanții PSD au refuzat să includă aceste chestiuni, iar de aici a fost un singur pas până la reproșuri din ambele părți.

Robu le-a explicat celor prezenți că motivele pentru care nu a introdus pe ordinea de zi înlocuirea lui Florică Bârsășteanu cu Dan Idolu le-a lansat în comunicatul de presă transmis cu câteva zile înainte și că acum așteaptă răsupunsul autorității competete. 

„Dincolo de compenența politică, eu ca Primar trebuie să stiu cum se procedează într-o astfel de situație. M-am adresat Autorității Electorale Permanente  prezentând cazul concret. Acum așteptăm răspunsul”, a afirmat Robu.

Miza luptei politice – locurile din Consiliul Local

Reprezentanții din PSD i-au cerut să spună clar dacă în cazul în care această autoritate ar decide că este nevoie și de semnătura lui din postura de președinte al PNL, ce va face. În acest context, Robu a refuzat să dea un răspuns clar, motivând că se mai gândește încă pentru că nu e drept ca din cele 8 locuri pe care le-a primit PNL în Consiliul Local, atunci când era în USL, să mai rămână doar cu 6.

 Atunci, spunea el, PNL-ul avea 8-7 în fața PSD-ului, iar după ce PNL a cedat “pentru că e inimă largă” două locuri PC-ului și pe listă va intra în Consiliu Dan Idolu (PSD), situația ar deveni 9-6 pentru PSD.

Nici PC-ul nu s-a conformat să stea în Banca lui. La auzirea celor susținute de edil, aceștia au ripostat:

„Nu dumneavoastră ne-ați dat aceste locuri. Dumneavoastră mereu căutați să loviți în PC. Va rog să nu mai denaturați această „împărțeală””.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*