Ultimele stiri

Robu, supărat nevoie mare pe arheologi! Ce spune despre lucrările din Piața Unirii

sapaturi

Probleme cu lucrările din centrul istoric al Timișoarei. Robu acuză arheologii care desfășoară cercetări în zona Piața Unirii că se mișcă mult prea greu, iar proiectul riscă si fie expus din cauza lentorii acestora.

Totul vine după ce, luna trecută, arheologii au cerut un nou termen pentru săpăturile din Piața Unirii, deși acestea continuă de aproape un an. Acum municipalitatea vrea să încheie socotelile cu arheologii și vrea să vadă care sunt rezultatele obținute.

Luni, vreau să am o discuţie cu arheologii să încercăm să lămurim lucrurile. Avem acum o cercetare arheologică şi la Spitalul de Copii, care şi ea ne ţine pe loc. Sunt de acord cu cercetarea arheologică, ea trebuie făcută, dar arheologii trebuie să o realizeze într-un timp scurt, în decembrie se împlineşte un an de cercetări arheologice. Trebuie văzut ce rezultate sunt, cu ce ne alegem şi cât costă acestea. Dacă Muzeul Banatului va fi mai bogat şi nu se vor găsi vestigii care să atragă turişti, nu văd rostul”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Luna trecută primarul amenința arheologii cu instanța având în vedere faptul că o parte din banii europeni primiți pentru reabilitarea zonei ar putea fi pierduți din cauza nerespectării termenelor.

1 Commentariu pe Robu, supărat nevoie mare pe arheologi! Ce spune despre lucrările din Piața Unirii

  1. Domnule primar,

    Baila Turcesti din Piata Libertatii au fost incheiate acum 6 luni (terminate in luna MAI) … In acel moment, proiectul din Libertatii era cu cateva saptamanii inainte de grafic (acestea sunt vorbele inginerilor) … acum spun unele voci ca proiectul este intarziat cu cateva saptamani … Ca sa nu mai vorbesc ca in momentul acesta Baia Turceasca este una dintre cele mai vechi (daca nu cea mai veche) cladire descoperita a Timisoarei … Nu vi se pare un vestigiu destul de important care sa atraga turisti?!?!?!?! … in schimb ati ales sa o lasati asa in paragina si sa devina groapa de gunoi, … IN AL DOILEA RAND … Vorbiti de Spitalul de Copii fara sa aveti habar ce se intampla aici (sau daca aveti habar, inseamna ca mintiti cu nerusinare) … in acest moment in care scriu acest commentariu sunt la Spitalul de Copii ca parte a echipei de arheologi, iar conditiile de lucru sunt ingrozitoare, nu avem scule, nu avem necesaru de lucru, nu avem echipament de protectia muncii, avem doar cateva scule care le-am cumparat noi, STUDENTII, din banii nostri … si dumneavoastra spuneti ca noi incetinim lucrarile … cu tot respectul va spun … SA VA FIE RUSINE !!!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*