Ultimele stiri

Robu, supărat pe cei iau în râs “soluțiile extravagante ale proiectanților” în proiectul de amenajare a malurilor Begăi. De ce sunt “vinovați fără vină” cei ce au trasat pistele pentru bicicliști

Deși se declară clar deranjat de celebrele piste pentru bicicliști șerpuite, realizate de curând în proiectul de reamenajare a malurilor Begăi, primarul Nicolae Robu este supărat foc pe cei ce iau în râs ideile celor care le-au proiectat și “fac Timișoara de râs”. Vizați au fost în principal internauții și reprezentanții presei locale, cei care au prezentat în repetate rânduri imagini cu pistele trasate haotic.

Edilul atrage atenția că orice proiect are și minusuri, și spune că în cazul pistelor șerpuite vorbim doar de 1,8% din lungimea totală a acestora, ceea ce ar însemna  0,4 km, dintr-un total de 22. În plus, Robu spune că cei ce fac mișto de unul dintre cele mai mari proiecte pentru Timișoara, nu iau în seamă și celelalte beneficii pe care ar urma să le aducă proiectul orașului.

“Acest proiect de reamenajare a malurilor Begăi este unul dintre cele mai importante pe care municipiul Timișoara le are și unul care aduce o mulțime de beneficii pentru orașul nostru. Se realizează piste de biciclete cu lungimea de cca 22 de km pe ambele maluri ale Begăi. Majoritatea sunt în regulă, dar pe 1,8% din această lungime, adică 0,4 km, proiectanții au conceput traiectorii sinuoase că așa consideră ei că este mai interesant pentru bicicliști, să nu meargă monoton, în linie dreaptă, că-i obligă să nu meargă cu viteză și că așa e la modă. Eu personal nu am agreat această variantă, numai că, atunci când am făcut observațiile, proiectantul nu a vrut să mai modifice, proiectul fiind deja recepționat. Prin urmare, nu puteam renunța la o finanțare foarte mare pentru faptul că 1,8 din totalul pistei e cu o traiectorie mai ciudată”, a declarat, luni, primarul Nicolae Robu.

Pentru pistele șerpuite, edilul-șef al Timișoarei a găsit și “vinovații fără vină”. Este vorba de proiectanți! Robu spune că deși ideile acestora sunt extravagante nu pot fi luate în derâdere pentru că este vorba despre un proiect pus la punct de un specialist, care așa a considerat că este bine.

„Nu cred că este corect să ducem în derizoriu un proiect care aduce atât de multe beneficii pentru Timișoara, pentru acele soluții mai extravagante pe care le-au gândit proiectanții. Nu proiect nu se face după cum dă indicații primarul, se face de către specialiști”, a mai spus Robu.

Edilul nu a uitat nici să le amintească cârcotașilor de celelalte beneficii cu care vine proiectul de reamenajare a malurilor Begăi. Este vorba despre 9 staţii de vaporetto şi 7 ambarcaţiuni, 9 staţii de închiriere pentru 140 de biciclete, 6 fântâni, 25 de pontoane, gradene, bănci și șezlonguri. De asemenea, în cadrul proiectului ar urma să fie plantați și 1.700 de arbori şi 13.700 de arbuşti.

Termenul de finalizare al proiectul este 30 iunie 2015.

Foto: Valentin-Pokus Alex-Francisc

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*