Ultimele stiri

Robu visează la parcare pe zece etaje așa că Primăria Veche ar putea ajunge în posesia UVT

Primaria Veche

Nicolae Robu visează la o parcare cu 10 etaje în zona străzii Oituz și deja pregătește terenul. Astfel, acesta le-a adus la cunoștință consilierilor locali, în cadrul plenului de vineri, că va veni în fața lor cu o propunere de a da Primăria Veche UVT-ului pentru ca aceștia să poată elibera locația de pe strada Oituz în care ar urma să aibă loc parcarea.

“Voi veni în faţa dumneavoastră cu propunerea ca Primăria Veche să se dea spre administrare către UVT pentru a crea un spaţiu de învăţământ un spaţiu de animare a centrului. Eu cred că asta ar face bine Timişoarei. Consiliul judeţean a reuşit să obţină de la Ministerul Apărării clădirea fostei Garnizoane unde se va muta Biblioteca Judeţenă. Cu aceste două instituţii Piaţa va fi mult mai animată decât înainte când era doar un loc de tranzit”.

Ideea de a crea o parcare în acea zonă nu este o idee nouă a primarului. Acesta vorbește de luni bune de acest lucru.

„Ținta mea este ca pe Oituz să construim o parcare supraterană cu zece etaje şi dacă facem asta parcarea pentru zona de Nord din vecinătatea centrului istoric va fi rezolvată. Am propus Univesităţii de Vest să se gândească ce ar dori la schimb din partea primăriei pentru a ceda clădirea aceea. Evident că trebuie să fie vorba despre un schimb reciproc avantajos. Municipalitatea să poată rezolva o problemă de urgenţă şi UVT să se poată alege cu ceea ce i se potriveşte mai bine”, explică primarul Nicolae Robu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*