Ultimele stiri

Robu vrea încetarea parangheliilor la Timișoara! Țiganii nu-și pot face de cap nici măcar o dată pe an

Primarul Nicolae Robu este ferm și de această dată în ceea ce privește parangheliile făcute de romi pe străzile din Timișoara. Sătul de sezonul nunților la țigani, care deranjează constant liniștea publică, edilul-șef al Timișoarei a lansat un apel către Poliție și Jandarmerie. Acesta le cere oamenilor legii să-și facă treaba în ceea ce privește aceste petreceri fastuoase.

Nunțile țigănești sunt văzute de edil ca niște “paranghelii dezonorante pentru Timișoara” și cere măsuri urgente în ceea ce privește stoparea lor, chiar dacă susține că nu vrea să-i trateze discriminatoriu pe cei care organizează aceste nunți.

„Incepand din iunie 2012, de cand am devenit Primar al Timisoarei, am adresat, in fiecare vara -date fiind antecedentele lor binecunoscute-, cetatenilor de etnie rroma, apeluri sa nu organizeze pe raza municipiului petreceri galagioase, epatante, care perturba traficul si / sau linistea publica. Nu-i tratam discriminatoriu pe acesti cetateni, le respectam dreptul la traditiile lor, dar le cerem ferm sa demonstreze si ei ca respecta orasul, neperturbandu-l, ca-si respecta concitadinii de alte etnii, nederanjandu-i! In fapt, le cerem, fix cum cerem oricui, SA RESPECTE LEGEA! Nuntile si alte petreceri de anvergura, producatoare de galagie excesiva trebuie organizate in afara orasului, in localuri si locatii corespunzatoare! Solicit Politiei Locale, Politiei Nationale si Jandarmeriei sa-si intre in atributii!”, a declarat Robu.

Primarul spune că este timpul ca autoritățile să-i facă pe romi să înțeleagă că acest gen de petrecere nu poate fi făcut nici măcar o dată pe an, în condițiile în care se deranjează un întreg oraș.

“Acesti cetateni trebuie facuti sa inteleaga o data pentru totdeauna, daca nu vor cu vorba buna, atunci cu mijloacele specifice ale institutiilor menite sa asigure respectarea legii, CA NU-SI POT FACE DE CAP IN TIMISOARA! Nici macar o data pe an, cum am inteles ca emit unii dintre ei pretentia!”, a mai spus Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*