Ultimele stiri

Robu vrea o lege care să îi ajute pe comercianții afectați de șantierele din Timișoara. Ce propune edilul

Pentru că activitatea mai multor comercianți a fost afectată din cauza șantierelor din oraș, primarul Nicolae Robu s-a gândit să vină în ajutorul agenților economici. Astfel, edilul propune  o serie de facilităţi la plata taxelor şi a impozitelor pe perioada lucrărilor. Totuși, Robu nu are legea de partea lui, așa că a cerut public parlamentarilor de Timiș să ia inițiativă în acest sens.

„Având în vedere că avem foarte multe lucrări în oraş, am dorit să venim cu un sprijinim pentru agenţii comerciali a căror activitate este perturbată de aceste lucrări, cum este şi cazul celor care fie spălătorii, fie alte activităţi pe strada Mareşal Constantin Prezan, fostă Lidia, respectiv a spaţiilor comerciale din zona Cetate. Chiar astăzi mi-a fost prezentată o informare în urma solicitării mele de a găsi o formulă prin care să le reducem taxele şi impozitele în perioada în care activitatea lor este perturbată de lucrări ale municipalităţii. Din păcate, nu avem cadru legal să facem lucrul acesta pentru că eu consider că ar fi meritat agenţii economici să beneficieze de un ajutor din partea noastră în compensarea, măcar parţială, a perturbării pe care o producem activităţii lor. Voi cere parlamentarilor, în primul rând celor liberali, de la PNL şi PDL, să vină cu o iniţiativă legislativă pentru a permite administraţiilor publice locale să vină cu astfel de facilităţi către agenţii economici”, a spus, marţi, primarul Nicolae Robu.

Deși multe din spaţiile agenților economici sunt închiriate pentru activităţi comerciale, primarul crede că măsura ar fi benefică.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*