Ultimele stiri

Robu vrea parcări ca în Veneția în centrul orașului. Totuși, bugetul pe 2015 nu prevede alocarea de bani pentru așa ceva

parcare bega

Problema locurilor de parcare din zona centrală orașului a fost rezolvată, în gând, de primarul Nicolae Robu. Acesta visează cu ochii deschiși la parcări supraetajate după modelul celor Veneția, dar în practică, bugetul local pe 2015 nu prevede alocarea de bani pentru asemenea proiecte. Asta pentru că, surpriză, municipalitatea nu are terenuri pe care să le ridice, după ce terenul din spatele magazinului Bega a ajuns în proprietatea Bega Turism și după ce municipalitatea  și Universitatea de Vest nu au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește terenul de pe strada Oituz.

315_35338_3

Mai exact, în cadrul dezbaterii publice pe baza bugetului pe anul 2015, consilierul local Simion Moșiu (PDL) a dorit să știe de ce nu au fost alocați bani de la bugetul local pentru crearea de locuri de parcare la suprafață, având în vedere lipsa stringentă a acestora. Răspunsul primarului Nicolae Robu a venit imediat.

„Nu am preăzut bani prntru că în momentul de față nu mai avem terenuri.Noi am vrut să facem pe terenul din spatele magazinului Bega, dar acest teren nu mai este al nostru, ci a intrat în proprietatea Bega Turism. Am atacat această scoatere din patrimoniu al acestui teren și am atacat în instanță, dar nu putem construi. Pe strada Oituz nu am ajuns la o înțelegere cu UVT. Noi deocamdată nu avem terenuri așa că nu am alocat bani, dar dacă vom avea terenuri vom face o rectificare de buget și vom aloca”, a explicat edilul.

În același context, consilierul local Ştefan Sandu, a cerut totuși trecerea parcărilor în buget cu sume simbolice. El avertizează că nu se poate aştepta până la finalizarea litigiului cu Bega Group, pentru că acesta ar putea dura ani de zile.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*