Ultimele stiri

Rock for Revolution în 20 decembrie, la Timişoara

În 20 decembrie 1989, Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism din România. La 26 de ani de la Revoluţia Română, municipalitatea timişoreană organizează, duminică, 20 decembrie, de la ora 17.00, în Piaţa Victoriei, concertul Rock for Revolution, în memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate în decembrie 1989.
Pe scenă vor urca următoarele trupe: Mere, Sanctuar, Sonatic, The Weekend Band, Vest Phoenix Cover şi Phoenix.

Duminică, 20 decembrie, programul începe de la ora 17.00, cu trupa Mere. Mere se descriu drept “un amalgam de energie rock pură presărată cu cea mai delicioasă glazură de pop; atât de bine gătită încât nici nu vei realiza ce deguşti. Trebuie doar să te laşi purtat într-un tărâm psiheldelic al sentimentelor nedesluşite, dar şi al expresiei neînfrânate”. Componenţa: Bruno Mark Huţiu – voce, chitară, Jack Popescu – chitară, clape, voce, Marcel Iovanov – chitară bas şi Sergiu Nădăban – tobe. Trupa Sanctuar a luat fiinţă în primele luni ale anului 2004, în Timişoara, abordând ca gen rock-metalul. Sanctuar a lansat până în prezent două albume: “Fiinţe Alese” şi “30 de vieţi” şi se pregătesc de lansarea celui de-al treilea. Sanctuar înseamnă: Florin Rugăciune, bas, Claudiu Rugăciune voce, chitară, Claudiu Erdei, chitară şi Richard Ebner, tobe. Sonatic, un proiect muzical cu bazele în Timişoara, a pornit la drum în 2007. În data de 28 Noiembrie 2014, Sonatic a lansat albumul de debut “Sunt”, un material care conţine 9 compoziţii originale cu influenţe diverse, care a fost desemnat Best Romanian Rock Album 2014, în cadrul Maximum Rock Awards 2014. Trupa este formată din: Bogdan Racz – voce, chitară acustică, Mihai Berdeiu – chitară electrică, Radu Racz – chitară bas, Sorin Ghiniţă – tobe. The Weekend Band vă propune show şi muzică de calitate. Dacă în trecut a fost cunoscută ca o trupă de cover-uri rock, TWB a lansat în anul 2015 trei piese proprii şi lucrează la albumul de debut. În urmă cu 6 ani s-au pus bazele acestui proiect. Membrii formaţiei sunt: tobe – Marios Fulop, bas – Tibor Aranyi, clape – Vincenţiu Ghergulov, chitară – Alex Bejenaru şi voce – Razvan Munteanu.
Vest Phoenix Cover este un proiect muzical apărut în oraşul nostru în anul 2014, un proiect care sprijină tinerele talente muzicale timişorene care activează în domeniul rock şi folk, repertoriul fiind alcătuit din cover-uri ale trupei Phoenix şi piese rock româneşti şi străine. Trupa Phoenix, care numai are nevoie de nicio prezentare, una dintre primele trupe de muzică rock din România a demonstrat şi demonstrează în continuare că este un reper important în existenţa şi spiritul oraşului Timişoara. Înfiinţată în anul 1962 sub titulatura “Sfinţii”, Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români şi a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. În 20 decembrie 2012 am sărbătorit 50 de ani de Phoenix într-un spectacol magistral la Timişoara, în Piaţa Victoriei, împreună cu: Gheorghe Zamfir, Grigore Leşe, Vlad Miriţă, Marius Mihalache, Moni Bordeianu, Dorel Vintilă, Valeriu Sepi, Nicu Covaci.

Ziua de 20 decembrie a însemnat ieşirea întregii Timişoare în stradă, ziua în care oraşul nostru a devenit liber, după ce a plătit cu sânge acum 26 de ani libertatea unei naţii. Prin HCL 179/25.05.2010, s-a declarat ziua de 20 decembrie, zi de importanţă locală, ca fiind ” Zi a Timişoarei”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*