Ultimele stiri

România – Albania 1-0, în meci amical

romania

Naționala de fotbal a României a învins formația Albaniei cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, la Yverdon-les-Bains (Elveția), într-un meci amical.

România a făcut un joc destul de bun și s-a impus, meritat, prin golul marcat de fundașul Răzvan Raț (83).

Albania a început mai bine meciul și a avut prima ocazie de gol în min. 8, când fundașul Agolli a executat cu efect un corner, iar Tătărușanu a salvat in extremis golul.

Același Agolli a creat pericol și la poarta proprie, fiind aproape de autogol în min. 20, când a deviat o centrare a lui Nicoliță.

Cu trecerea timpului, tricolorii au jucat mai bine, au avut o posesie tot mai bună și au apărut și ocaziile clare de gol. Mai întâi, Dragoș Grigore a reluat cu capul pe lângă poartă (37), după care Agolli a tras periculos, dar alături de țintă (39). Portarul Berisha a intervenit salvator în două rânduri în fața lui Dragoș Grigore (41), după care șutul lui Chipciu (42) nu i-a mai pus probleme goalkeeper-ului legitimat la Lazio.

Repriza secundă a început cu un șut al lui Vila (49), alături de poartă.

România și-a creat și în partea a doua a meciului ocazii notabile de gol, dar Maxim a trimis alături de vinclu din lovitură liberă (61), după care Rusescu a fost la un vârf de bocanc de deschiderea scorului (71). Berisha a mai scos un gol ca și făcut (72), la lovitura de cap a aceluiași Grigore, iar a fost la post la șutul lui Maxim (74).

În cele din urmă tricolorii au deschis scorul prin Răzvan Raț, care a reluat în plasă o minge respinsă de fundașii albanezi, la șutul lui Maxim (82): 1-0. Pentru Raț a fost al doilea său gol la națională, primul fiind în meciul amical de pomină cu Germania (5-1 în Giulești).

Albanezii nu au mai reușit nimic până la final, jucătorii antrenați de Victor Pițurcă făcând un excelent joc de posesie și chiar și-au creat o situație bună, prin Cosmin Matei (90+1), care a tras peste poartă. Meciul s-a încheiat cu Berisha în careul nostru, la o lovitură liberă.

Merită remarcat debuturile fundașului Cristian Manea (17 ani neîmpliniți), care a devenit cel mai tânăr internațional român din toate timpurile, și mijlocașului Florin Tănase.

România va mai juca un meci în stagiul de pregătire din Elveția, pe 4 iunie, la Geneva, cu Algeria, echipă calificată la Cupa Mondială din Brazilia, relatează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*