Ultimele stiri

România cere trupe NATO în estul Europei. T. Corlăţean: Suntem extrem de preocupaţi de evoluţiile din Ucraina

Nato

„România, în calitate de frontieră orientală a Uniunii Europene și a NATO, se află în prima linie și suntem extrem de preocupați și îngrijorați de evoluțiile din Ucraina, care au implicații serioase asupra securității internaționale”, a spus Titus Colățean, șeful diplomației române.

Într-un interviu pentru France Press, Corlățean susține că România are nevoie de ajutor din partea NATO în domeniile maritim, aerian și terestru.

„După anexarea Crimeei de către Moscova, o încălcare evidentă a dreptului internațional, poziția UE și a NATO trebuie să fie foarte ferme”, a mai spus Titus Corlățean.

Declaraţiile făcute de şeful diplomaţiei de la Bucureşti vin la o zi după ce şi comandantul suprem al forțelor NATO din Europa a anunţat că Statele Unite ar putea trimite forţe terestre în ţările aliate din Europa de Est, care se simt ameninţate de mişcările de trupe ale Rusiei la graniţa cu Ucraina.

Situaţia din Ucraina va fi discutată săptămâna viitoare la Bruxelles de reprezentanţi ai Rusiei, Ucrainei, Uniunii Europene şi Statelor Unite. Dacă discuţiile se vor încheia fără un acord, Uniunea Europeană şi Statele Unite vor impune noi sancţiuni economice Moscovei, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*