Ultimele stiri

România, condusă de Simona Halep la Cupa Mondială

WTA pregatește o schimbare importantă în tenisul feminin! Șefa WTA anunță schimbări importante de calendar din 2017.

Peste trei ani apare Cupa Mondială la tenis feminin, competiție la care vor lua parte primele 8 echipe din lume, scrie New York Times. Competiția va avea loc într-o singură țară, iar gazda se va califica automat. Restul de 7 țări vor fi stabilite în urma rezultatelor individuale ale jucătoarelor.

În acest moment, România ar participa fără probleme la un asemenea turneu datoriă rezultatelor obținute de Simona Halep și a locului 2 mondial ocupat de ea în acest moment. WTA a studiat atent această posibilitate, dar decizia organizării Cupei Mondiale nu este finală.

Stacey Allaster, președintele WTA, a anunțat că fiecare echipă va fi formată din cele mai bune două jucatoare din clasamentul WTA, iar o a treia va fi varianta de rezervă. Romania ar fi reprezentată acum de Simona Halep, locul 2 WTA și Irina-Camelia Begu, locul 61. Monica Niculescu ar fi rezervă, locul 68 mondial.

România are cinci jucătoare în top 100 WTA, toate jucătoarele fiind calificate în acest an în turul 2 de la US Open.

În momentul de față, cele opt echipe eligibile pentru o participare ar fi SUA, România, China, Cehia, Polonia, Rusia, Germania și Canada. 

România a obținut cea mai importantă performanță la FED Cup în luna aprilie, când a învins Serbia și s-a calificat în grupa a II-a valorică. Româncele vor întâlni Spania în 2015, informează sport.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*