Ultimele stiri

România NU ACCEPTĂ cota de refugiaţi stabilită la Bruxelles

refugiati

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că mandatul României va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi, adăugând că nu este oportun şi nu este o soluţie să fie stablite astfel de cote şi că este nemulţumit de anunţul Comisie Europene.
Mandatul României va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi, adăugând că nu este oportun şi nu este o soluţie să fie stablite astfel de cote şi că este nemulţumit de anunţul Comisie Europene, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.
„Am luat act cu oarece nemulţumire de anunţul Comisiei Europene” a spus preşedintele Iohannis.
Şeful statului a precizat că a discutat joi cu ministrul de interne care va participa la JAI, iar „mandatul lui este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii”.

Iohannis a mai spus că decizia CE nu va duce la rezolvarea situaţiei.

„Nu considerăm că este oportun să vorbim despre cote obligatorii, calculate într-un mod foarte birocratic, contabiliceşte, aş putea spune, fără a consulta statele membre”, a mai spus Iohannis.
Comisia Europeană (CE) a prezentat miercuri un nou pachet de propuneri în vederea gestionării afluxului de refugiaţi şi imigranţi care ameninţă să copleşească resursele şi coeziunea Uniunii Europene (UE), relatează DPA care prezintă principalele componente ale acestui pachet.
Potrivit acestui document, CE cere României să găzduiască 6.351 de azilanţi. Potrivit acestui plan de cote obligatorii, Germania şi Franţa urmează să accepte cele mai multe persoane – 31.443 şi, respectiv, 24.031. Spania, Polonia şi Olanda sunt următoarele – cu 14.931, 9.287 şi, respectiv, 7.214 de azilanţi, potrivit acestui sistem obligatoriu de cote, care are ca criterii populaţia, economia, şomajul şi acceptarea în trecut a unor refugiaţi de către statele membre.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*