Ultimele stiri

România, pe ultimul loc în UE în privința standardului de viață

UE

Nivelul standardului de viață în România este unul care clasează țara noastră pe ultimul loc în Uniunea Europeană, în timp ce riscul de sărăcie ocupă un loc fruntaș. Teza a fost susținută într-o dezbatere de specialitate de directorul general al Institutului European din România (IER), Gabriela Drăgan.

Problema nivelului de trai din România nu este necunoscută nimăni. Tara noastră întrecându-se pentru ultimul loc cu bulgarii în mai toate statisticile care vizează calitatea traiului. „Better Life Index este o cercetare care conține 11 categorii de clasificare. La nivelul Uniunii Europene, preocupările sunt evidente pentru calitatea vieții. Standardul de viață din România ne plasează pe ultima poziție în clasamentul țărilor UE, alături de Bulgaria, spun indicatorii statistici. De asemenea, riscul sărăciei este de 41% în România, la fel ca în Bulgaria, echivalentul cu clasarea pe ultimele poziții în rândul statelor-membre”, a menționat Gabriela Drăgan.

Potrivit oficialului, în ceea ce privește nivelul de trai, România este încadrată în a doua grupă valorică din patru, respectiv “Stare bună”, arată Agerpres.

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în colaborare cu Institutul European din România și Centrul de Informare Europe Direct București, a organizat, vineri, o dezbatere privind impactul legislației europene și, în special, al activității forului european.

Evenimentul a avut loc în contextul alegerilor europarlamentare, programate în România pentru 25 mai 2014 și a campaniei  instituționale de informare a cetățenilor cu privire la importanța participării la vot.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*