Ultimele stiri

România va primi cel puţin 61 de milioane de euro pentru securizarea frontierelor

UE

Parlamentul European a aprobat alocarea a 2,6 miliarde de euro, în perioada 2014-2020, pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene. România urmează să primească cel puţin 61 de milioane de euro.

Mai mult de jumătate din valoarea acestui fond va reveni statelor membre care aplică prevederile Schengen sub forma unei asistenţe financiare pentru programele lor naţionale de securizare a frontierelor, informează Mediafax.

România va primi un sprijin financiar de cel puţin 61 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al PPE. Aceste programe vor fi completate cu acţiuni coordonate de UE şi cu un mecanism de reacţie rapidă, pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă.

„Trebuie să creştem securitatea graniţelor noastre externe. Conflictele şi tensiunile din apropierea Uniunii fac din acest lucru un obiectiv esenţial. Am introdus criterii comune de evaluare a nivelului de securitate a frontierelor, o premieră în domeniu. Acestea vor permite armonizarea sistemelor şi procedurilor la frontierele statelor membre”, a declarat europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, raportor pe acest dosar, citează Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*