Ultimele stiri

Românii ar putea plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie a locuinţei

bani

Companiile de asigurări vor prețuri mai mari pentru asigurarea obligatorie a locuinței. Aceștia spun că actualele preţuri sunt prea mici în raport cu despăgubirile pe care trebuie să le plătească.

Asigurarea obligatorie a locuinţei costă în prezent 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialul din care este construit imobilul. O sumă prea mică, spun reprezentanţii firmelor de asigurări, care trebuie să plătească despăgubiri de până la 20.000 de euro pe locuinţă, în caz de cutremur, inundaţii sau alunecări de teren.

O altă variantă luată în considerare de companiile de asigurări ar fi ca românii să suporte o parte din pagubă din propriul buzunar.

Acestea sunt deocamdată doar scenarii luate în discuţie de asigurători. Pentru ca propunerile să fie aplicate, trebuie mai întâi să fie aprobate de către instituţia care supraveghează pieţele financiare din România. ASF e singurul care poate introduce modificări în această a doua categorie de asigurări obligatorii din România.

Mai puţin de un milion de români aveau o asigurare obligatorie în februarie. Cu alte cuvinte, peste jumătate din  locuinţele din România nu sunt asigurate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*