Ultimele stiri

Românii merg la medic în străinătate iar străinii se tratează în România

medic de familie

Românii îşi tratează în clinicile din străinătate malformaţiile congenitale, cataracta sau diferite tipuri de cancer, în timp ce străinii vin în România pentru tratamente stomatologice, chirurgie estetică, servicii spa şi wellness, potrivit agenţiei de turism medical Seytour.

„Pacienţii străini vin în România, dar ne vizitează pentru turism dentar, investigaţii şi tratamente oftalmologice, chirurgie estetică şi plastică. Atât timp cât vor continua să plătească cu aproximativ 40% mai puţin din preţurile din ţările de origine, vor continua să vină. Însă vorbim de turism medical: avem pe de-o parte medici stomatologi şi oftalmologi extraordinari, şi chirurgi esteticieni renumiţi, dar pe de altă parte avem nevoie de infrastructură şi servicii mai bune pe partea de turism”, spune Răzvan Andrei Nacea, director general Seytour, companie specializată în turism medical.

Printre principalele ţări din care au venit turiştii străini pentru a beneficia de servicii medicale în România se numără Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa şi Israel.

Potrivit estimărilor Seytour, piaţa turismului medical din România se ridică la aproximativ 300 milioane de euro, fiind dominată de servicii spa şi wellness, şi are o perspectivă de creştere dacă sistemul public şi privat se vor implica mai mult în dezvoltarea infrastructurii şi în promovare. Cheltuiala medie a unui turist străin pentru servicii medicale în România este de 3.000 – 3.500 de euro.

„Românii îşi tratează în clinicile din străinătate malformaţiile congenitale, traumatismele rămase în urma unor accidente, cataracta, astigmatismul, diferite tipuri de cancer sau tumori. Multe dintre aceste cereri sunt, din păcate, situaţii grave”, a arătat Nacea. Mai multe AICI .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*