Ultimele stiri

Românii se împrumută iar de la bănci. Creditele de consum au revenit pe plus după doi ani

fisc

 Românii au început să treacă din nou pragul bancilor. Dovadă stă faptul că luna martie a fost cea mai bună lună din istoria creditelor imobiliare în monedă naţională. Au revenit pe plus şi creditele de consum, după doi ani în care soldul a scăzut lună de lună. Jumătate dintre ele sunt însă refinanţări, spun brokerii de credite.

2.500 de români au luat credite imobiliare în lei, în martie, în valoare totală de 420 de milioane de lei. În total, împrumuturile aprobate de bancheri au crescut astfel până la 4,5 miliarde. Nivelul este dublu faţă de vara anului trecut.

„În perioada ianuarie-aprilie, pe segmentul credite acordate persoanelor fizice avem o creștere ca număr 15%, iar ca volum a crescut față de perioada similară din 2013 cu 56%”, a spus Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank.

S-a dezmorţit şi creditarea pe partea de consum, după doi ani de scăderi. Valoarea împrumuturilor a crescut cu 100 de milioane de lei într-o singură lună. Brokerii spun că jumătate din creditele de nevoi personale sunt pentru refinanţarea unor împrumuturi mai vechi, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*