Ultimele stiri

Românii vor putea cumpăra produse „Made in Banat”

cciat

13 IMM-uri din România și din Serbia vor vinde, începând de astăzi, produse sub marca „Made in Banat”. Asta după ce un proiect transfrontalier implementat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost finalizat cu succes.

Proiectul „Made in Banat” a apărut din nevoia de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive în regiunea transfrontalieră România – Serbia. Tocmai de acea, scopul proiectului a fost acela de a crește competitivitatea IMM-urilor care realizează produse și servicii specifice regiunii Banatului.

„Firmele care poartă marca «Made in Banat» sunt un etalon al calității în regiunea transfrontalieră. În cadrul proiectului s-a realizat și o bază de date cu instituții transfrontaliere care ajută aceste firme să se dezvolte, dar și o expoziție virtuală unde sunt promovate produsele și serviciile din zona transfrontalieră, care funcționează ca un mall virtual pentru promovarea și vânzarea acestora. Dar cel mai important, de astăzi, 13 firme vor purta marca «Made in Banat», vor expune și vor vinde produse sub acest brand comun”, a explicat Cosmina Mirea, manager de proiect.

Tot în cadrul acestui proiect a fost dezvoltată platforma electronică www.banatmall.ro, care este de fapt un magazin online, dar a fost elaborat și un ghid „Made in Banat” care conține procedura, criteriile și documentația de acordare a acestei mărci.

Produsele care au primit marca „Made in Banat” sunt un agregat natural de balastieră, biscuiți cu măsline, geam termoizolant/termopan, suport reglabil pentru cilindrii hidraulici cu dublă acțiune, halat de baie, pastă pentru curățat de uz casnic, tencuială decorativă, alcool etilic, margarină „Dobro jutro”, ulei de floarea soarelui, crap de Ecka, boia de ardei și brânză de Mokrin.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*