Ultimele stiri

Romii din cauza cărora au fost distruse două morminte în cimitirul din Calea Lipovei, în vizorul Primăriei! Care este motivul

morminte

Romii din cauza cărora au fost distruse două morminte în Cimitirul din Calea Lipovei, au  intrat atât în atenția Primăriei, cât și în cea a polițiștilor. Vă reamintim că în urma unei ceremonii de înmormântare, coroanele de patru metri aduse de țigani s-au prăbușit și au făcut praf două cruci vecine.  Așa cum anunța săptămâna trecută viceprimarul Traian Stoia, romii au fost amendați și puși să repare tot ce au stricat. Acest lucru s-a întâmplat, dar acum poliția este cu ochii pe ei căci se pare că mausoleul în care și-au îngropat ruda nu a intrat tocmai legal în posesia lor.

La solicitarea Primăriei, acum poliția investighează felul în care această capelă a ajuns în mâna familiei Constantin. „poliţia ne-a solicitat nişte date şi din ceea ce avem noi aici am reuşit să le punem la dispoziţie câteva elemente care puse cap la cap vor stabili cine are dreptul şi cine nu are dreptul să folosească această capelă. Acum este folosită de Constantin Ionică”.

Până a ajunge la familia Constantin, capela a trecut prin mai multe mâini. Astfel, ea a aparținut „unui domn pe nume Weismuller Nicolae Iosif, care în 1999 reununță la cele zece morminte în favoarea unei doamne Brundean Doina. Ca urmare a unei solicitări notariale, doamna Doina a solicitat concesiunea acestei capele şi în 2000 a achitat concesionarea locurilor de veci pentru 2000 – 2007. La o lună după ce a plătit concesiunea doamna Doina a concesionat mai departe domnului Constantin Ionică care achită mai departe până în 2007. În acest an, administratorul cimitirului i-a eliberat lui Constantin Ionică un bon de reconcesionare a locurilor de veci din această capelă şi această concesiune a fost prelungită până în 2014”, povestește Traian Stoia.

Datorită faptului că abia în 2003 cimitirele au trecut în administrarea Primăriei, la ora actuală municipalitatea nu deţine actele prin care a fost concesionat locul de veci de doamna Brundean, ci doar registrul de evidenţă a prelungirii concesiunii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*