Ultimele stiri

Roxana Iliescu (PMP Timiș): Klaus Iohannis are un început de mandat „dezamăgitor” | INTERVIU

Președintele filialei din Timiș a Partidului Mișcarea Populară, Roxana Iliescu, consideră că președintele Klaus Iohannis a avut un început de mandat „dezamăgitor”. Într-un interviu acordat PaginadePolitică.ro, Iliescu vorbește despre impactul arestării Elenei Udrea asupra PMP, dar și despre rolul pe care îl joacă Traian Băsescu în formațiunea politică.

PaginadePolitică.ro: Cum ați descrie, în câteva cuvinte, începutul de  mandat al președintelui în exercițiu Klaus Iohannis?

Roxana Iliescu: Într-un singur cuvânt: dezamăgitor! Observ cu indignare modul anemic în care Președintele Iohannis, alege să ia poziție vis-a-vis de derapajele parlamentarilor noștri. De asemenea, sunt dezamăgită de colaborarea pe care alege să o aibă cu Victor Ponta, fiind mult prea tolerant cu acțiunile acestuia, contrar cu așteptările celor care i-au dat votul în noiembrie 2014. În plus, remarc cu părere de rău lipsa susținerii de către domnul Iohannis a legii votului prin corespondență, impetuos necesară pentru ca cetățenii români din afara granițelor țării, să-și poată exercita în condiții decente dreptul fundamental de a vota.

PaginadePolitică.ro: Cum vedeți votul senatorilor de a respinge cererile procurorilor împotriva senatorului Varujan Vosganian și a deputatului Laszlo Borbely?

Roxana Iliescu:  Ne sfidează cu atitudinea lor! Pe de o parte, îi auzim vorbind – pe domnul Ponta, pe domnul Tăriceanu, pe domnul Zgonea și pe ceilalți lideri liberali – despre independența justiției și despre separația puterilor în stat, iar pe de altă parte, observăm cum Parlamentul se substituie unei instanțe de judecată. Observăm, în egală măsură, faptul că cei asupra cărora există suspiciuni în legătură cu comiterea unor fapte de corupție, precum domnul Vosganian, se pretează la un spectacol dezgustător contrar unor minimale norme de decență. Citește mai multe AICI.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*