Ultimele stiri

Rugby: Timișoara Saracens a câștigat prima ediție a Cupei Regelui

timisoara saracens

Timișoara Saracens RCM-UVT a câștigat prima ediție a Cupei Regelui la rugby, după ce a învins-o în finală pe CSM Știința Baia Mare, cu scorul de 24-22 (13-12), sâmbătă seara, pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București.

Bănățenii au cucerit trofeul la capătul unui meci echilibrat cu un final incandescent, victoria venind în urma unui dropgol reușit în ultimul minut al finalei de Jody Rose.

Cele două formații au alternat momentele în care s-au aflat șa conducere pe tabela de marcaj, bănățenii având 8-3, după care scorul a devenit 12-8 pentru băimăreni, iar la pauză Saracens avea 13-12. În partea a doua, timișorenii au condus cu 16-12, ”zimbrii” au întors scorul, 16-22, pentru ca victoria să revină echipei de pe Bega, cu 24-22.

Toate punctele Științei au fost reușite de Luke Samoa, dintr-un eseu transformat și cinci lovituri de pedeapsă. Pentru Saracens, Daniel Ianuș a reușit două eseuri, Jody Rose un dropgol, iar Gabriel Conache un eseu și două lovituri de pedeapsă.

În finala mică, disputată pe aceeași arenă, CSM Olimpia București a dispus de CS U Prodvinalco Cluj cu scorul de 31-13, după ce la pauză scorul era de 10-9 pentru ardeleni. Pentru învingători au înscris Siale — două eseuri, o lovitură de pedeapsă și două transformări, Adrian Ion — un eseu, Stătulescu — trei lovituri de pedeapsă și Ispir — o transformare, scrie Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*