Ruladă de curcan la gratar
Ingrediente:
1 piept de curcan
2 banane
2 ardei graşi
4 felii de şuncă
frunze de mentă
Pentru sosul marinat:
500 ml vin alb sec
boia iute
piper negru măcinat
4 căţei de usturoi zdrobiţi
1 ceapă rondele
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă cimbru uscat
2 frunze de dafin
sare
Pentru garnitură:
3 ardei graşi roşii şi galbeni
Preparare:
Amestecă vinul cu restul ingredientelor de la sos.Taie pieptul de curcan în patru felii de 2 cm grosime şi aşază-le în castron, având grijă să fie bine acoperite de sosul condimentat. Acoperă castronul şi lasă-l 30 de minute la rece, pentru a se pătrunde carnea cu aromele din condimente.Scoate feliile de carne, scurge-le, şterge-le cu un prosop absorbant. Taie ardeii şi bananele pe jumătate. Aşază câte două frunze de mentă pe fiecare bucată de carne, o jumătate de ardei, o felie de şuncă şi o jumătate de banană, ruleaz-o şi prinde-o cu o scobitoare, pentru a nu se desface. Aşază ruladele pe grătarul bine încins, stropeşte-le cu puţin sos marinat şi rumeneşte-le câte 5 minute pe fiecare parte, scrie Click.
Scrie un comentariu