Ultimele stiri

Rusia a întrerupt livrarea de gaze către Ucraina. Vor fi sau nu țările europene afectate?

Rusia a întrerupt în această dimineață livrările de gaze către Ucraina.  Potrivit Digi 24, decizia a fost luată după ce Kievul nu și-a plătit datoriile totale de 4 miliarde și jumătate de dolari către Gazprom, în ciuda negocierilor care au durat până în ultima clipă. În urma unor discuții, Rusia a cerut 385 de dolari pentru mia de metri cubi, sumă considerată mult prea mare de ucrainieni.

Rusia a dat în judecată Kievul la Curtea de Arbitraj de la Stockholm, iar sancțiunile ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari.

Rusia furnizează către țările din Europa gazul necesar prin conductele din Ucraina și prin celelalte două conducte, North Stream din Marea Baltică și Amal – care trece prin Belarus.  „Doar cantitatea de gaz pe care ar fi trebuit să o trimită pentru consumul intern al Ucrainei va fi oprită. Gazprom i-a avertizat pe oficialii de la Kiev să nu ia din cantitatea de gaz trimisă către Europa pentru că asta ar însemna furt”, precizează Digi24. Date fiind aceste condiții, țările europene sunt asigurate că nu vor fi afectate.

Mai multe informații puteți să citiți aici.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*