Ultimele stiri

S-a dat startul înscrierilor în clasa zero! Bătaie pe locurile de la școlile de elită din Timișoara

Înscrierile în clasa pregătitoare au început astăzi. În județul Timiș sunt disponibile peste 6.500 de locuri, în aproape 300 de clase, anunță reprezentanții inspectoratul școlar. Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de părinți au depus dosarele le școlile de elită din oraș, ca să fie siguri că nu vor rămâne pe dinafară.

Una dintre unitățile de învățământ favorite pentru micuții care vor merge din toamna acestui an în clasa zero este Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”. În această școală sunt disponibile 75 de locuri, motiv pentru care părinții s-au trezit încă de dimineață și au depus cererea de înscriere. Laura Petrică lucrează ca medic în cadrul Clinicii ASCAR a Spitalului Municipal Timișoara, ce are sediul chiar pe strada C. D. Loga, pe care se află și Liceul Pedagogic. Timișoreanca povestește că își dorește ca fiica ei să meargă în clasa pregătitoare la această școală pentru că locuiește în apropiere, este o școală renumită, plus că are și locul de muncă aproape de unitatea de învățământ.

O altă mămică a venit alături de fiica ei de mâna pentru a se interesa dacă există posibilitatea să mai rămână locuri libere, după finalizarea primei etape a înscrierilor în clasa pregătitoare, când prioritate au cei cu domiciliul în apropierea școlii. Femeia locuiește pe strada Nicolae Titulescu, dar și-ar dori ca fiica ei să studieze la Liceul Pedagogic pentru că este aproape de locul ei de muncă.

Ionuț Cristescu, directorul Liceului Pedagogic “Carmen Sylva”, a precizat că, în prima zi de înscrieri, în jur de 20 de părinți au depus dosare. În cazul în care numărul solicitărilor va fi prea mare, conducerea unității de învățământ va fi obligată să suplimenteze numărul claselor, fapt ce va determina mutarea unor cursuri de după-masă.

Unii dintre părinții din Timișoara își doresc cu orice preț să-și înscrie copilul la una dintre școlile de elită din oraș. Tocmai pentru a fi siguri că au o șansă să prindă un loc, aceștia au recurs la o metodă inedită și sunt dispuși să ofere cel puțin 50 de euro celui care este dispus să-i ia în spațiu. Zilele acestea, stâlpii din centrul Timișoarei s-au umplut cu afișe ce conțin mesajul “caut viză flotant în zonă, pentru școală”.

IMG_2411

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*