Ultimele stiri

S-a dat startul înscrierilor în programul de voluntariat al UPU – SMURD

Timişorenii care doresc să ajute la salvarea de vieţi omeneşti se pot înscrie, până pe 28 februarie, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a programului de voluntariat al UPU – SMURD, din Spitalul Judeţean Timişoara. Însă nu toţi cei care se vor înscrie în program vor fi selectaţi. După ce vor susţine o probă teoretică, vor fi aleşi doar câţiva timişoreni care vor face voluntariat în unitatea în care se acordă primul ajutor.

Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, spune că mâna de ajutor oferită de voluntari este de nepreţuit, mai ales că secţia pe care o conduce se confruntă cu o criză de personal. “Sunt disponibile în jur de 20 de locuri. Cei selectaţi vor urma stagii de pregătire la UPU timp de un an, opt ore pe săptămână. Majoritatea voluntarilor înscrişi sunt studenţi la Medicină”, explică Mihai Grecu.

Voluntarii îi vor ajuta pe medici şi asistente să transporte pacienţii, să-i însoţească la laboratoare, însă doar studenţii experimentaţi, aflaţi în ani terminali la Medicină, vor avea posibilitatea să se implice în actul medical propriu – zis şi chiar să participe la o intervenţie, în maşina de terapie intensivă.

“Pentru noi, voluntarii compensează lipsa personalului, dar experienţa trăită la UPU le este foarte folositoare şi lor pentru că învaţă cum să acorde primul ajutor”, a mai precizat Mihai Grecu. Mai multe informaţii despre cum puteţi să vă înscrieţi în programul de voluntariat sunt disponibile AICI.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*