Ultimele stiri

S-a dat startul înscrierilor la Festivalul Internaţional al filmelor de foarte scurt metraj Très Courts

Festivalului international al filmelor de foarte scurt metraj, Tres courts a dat startul înscrierilor pentru competiția din acest an.

Competiția propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durate filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental.

Festivalul se bazează pe o rețea extinsă, atât pe plan regional cât și internațional. Creat la Paris, festivalul și echipele organizatoare au avut, încă din primii ani, energia și voința de a răspândi festivalul în întreaga lume. Din Irlanda până în Nigeria, din Brazilia în România, competiția internațională este aceeași și este subtitrată în 6 limbi, inclusiv în română. În România, Ungaria, Moldova și Slovacia festivalul este coordonat de Institutul francez din România. Larga sa difuzare în aproape 30 de orașe din regiune se bazează pe rețeaua de institute și alianțe franceze, dar și pe parteneri locali diverși: asociații, primării, grupuri de acțiune locală, biblioteci și muzee, case de cultură.

Toate orașele participante au același scop: să prezinte o diversitate audiovizuală internațională cu un puternic accent local, pornind de la faimoasa premisă „Think Global, Act Local”. Există o singură regulă: toate proiecțiile trebuie să aibă loc în același timp, între 5 și 14 iunie 2015.

Astfel, toți regizorii cu domiciliul în România sunt invitați să îsi depună creațiile cinematografice foarte scurte la Institutele franceze din România până în 30 martie 2015. Înscrierea de filme este gratuită și se poate trimite prin poștă, în format DVD-video, însoţit de formularul de înscriere, la: Institutul Francez din Timişoara · bd. C.D. Loga nr. 46 · 300020-Timişoara · tel. 0256490544 · E-mail: ingrid.diac@institutfrancais.ro sau prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*