Ultimele stiri

S-a decis ce se întâmplă cu terasa lui Antonio Passarelli din Parcul Alpinet. Ce anunţ a făcut primarul Robu

antonio passarelli

Primăria Timişoara a luat o decizie după ce Antonio Passarelli a construit ilegal o parte din terasa care a apărut în Parcul Alpinet. Astfel, renumitul bucătar va trebui să demoleze ce a ridicat în plus.

Iniţial, terasa ar fi trebui să fie una sezonieră, fiind realizată pe un amplasament scos la licitaţie de primărie. Însă, deşi suprafaţa licitată a fost de 92 de metri pătraţi, s-a ajuns la o construcţie din lemn de 140 de metri pătraţi.

Antonio Passarelli a încercat să explice că a construit mai mult pentru că a vrut să realizeze „prima terasă culturală din România”, dar şi pentru că a vrut să integreze un arbore.

„Nu se poate accepta sub nicio formă ocuparea unei suprafeţe mai mari decât cea care a făcut obiectul licitaţiei. Nici prezenţa acelui copac şi nici alte lucruri nu pot justifica schimbarea suprafeţei pe care se face o unitate comercială în raport cu ceea ce a făcut obiectul unei licitaţii. Eu am cerut administratorului public şi arhitectului-şef să ia măsuri pentru aducerea terasei la o suprafaţă ocupată la sol fix cât e scris în caietul de sarcini şi în acest scop le-am solicitat să marcheze concret suprafaţa respectivă cu ţăruşi, să nu mai fie nicio discuţie ulterioară. Evident că o parte din ce s-a construit va trebui să dispară”, a declarat, astăzi, Nicolae Robu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*