Ultimele stiri

S-a deschis PIAŢA VOLANTĂ! Comercianţii au rămas fără marfă în câteva ore FOTO

Deschiderea oficială a primei pieţe volante cu produse 100% româneşti s-a dovedit a fi un adevărat succes. Chiar dacă spaţiul nu a fost încă organizat complet, unii comercianţii au rămas fără marfă în câteva ore, datorită numărului mare de cumpărători.

Piata Volanta

Consilierii locali PDL din spatele acestui proiect, Adelina Tîrziu şi Ştefan Sandu, s-au declarat mulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat lucrurile la inaugurarea pieţei, dar au promis că în următoarele săptămâni spaţiul va fi organizat mai bine, iar piaţa va beneficia şi de alte îmbunătăţiri.

„Foarte mulţi comercianţi au spus că li s-a terminat marfa foarte repede, au fost şi ei surprinşi de numărul mare de cumpărători. A fost un comerciant de căpşuni, la care era o coadă de 20 de persoane. În viitorul apropiat vor fi şi schimbări”, a afirmat Adelina Tîrziu.

În lipsa mobilierului, care va ajunge în pieţe abia săptămâna viitoare, comercianţii şi-au vândut produsele direct din maşini.

Piata Volanta

Primarul Nicolae Robu a fost şi el prezent la inaugurarea pieţei, arătându-se mulţumit de aceasta.

„Sunt mulţumit de această primă zi de funcţionare a pieţei volante. Noi am ţinut foarte mult să avem aici producători autentici şi numai producători autentici. Măsurile sunt foarte aspre vis a vis de cei care încearcă să trişeze. Noi vrem să garantăm timişorenilor că ceea ce cumpără, cumpără din producţie internă. Vrem să avem garanţia că nu se aduce marfă din import”, a afirmat edilul.

Nicolae Robu a ţinut să facă şi un apel către „șmecherii” care şi-au pus în gând să pună stăpânire pe mesele care vor fi aduse aici. Primarul a afirmat că toţi cei care vor sta în calea producătorilor autohtoni, vor avea de dat socoteală.

Piata Volanta

Primarul, alături de cei doi consilieri PDL, au dat o tură prin piaţă şi au discutat atât cu comercianţii cât şi cu producătorii. Astfel, Adelina Tîrziu i-a spus primarului că există persoane care doresc să comercializeze aici brânză şi că pentru a ţine produsele în frigidere speciale trebuie să aibă acces la curentul electric. Primarul a fost de acord cu această iniţiativă, iar de săptămâna viitoare, aici se vor putea comercializa şi produse lactate.

Piata Volanta

DSCF1989

2 Commentarii pe S-a deschis PIAŢA VOLANTĂ! Comercianţii au rămas fără marfă în câteva ore FOTO

  1. E bine ca exista astfel de initiative, am fost in piata si ma voi mai duce

  2. Am vazut piete volante si in Germania – se inchide o zi o strada si vin comerciantii cu mesele lor…seara se elibereaza si redevine strada

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*