Ultimele stiri

A crescut numărul zimbrilor din vestul țării! Romanița a adus pe lume un vițel sănătos

zimbru

După 200 de ani de la dispariție, zimbrul, cel mai mare mamifer terestru din Europa, a revenit în Banat, în comuna Armeniș din județul Caraș-Severin. 17 exemplare au fost aduse pe 17 mai din diferite centre de reproducere din Europa, fiind cel mai mare transport și cel mai mare fenomen de reintroducere a zimbrului care a avut loc vreodată în Europa. Zimbrii au fost aduși din Suedia, Germania, Italia, Belgia, Elveția și de la rezervația de la Hațeg, din județul Hunedoara.

Vineri după amiaza, cei care-i supraveghează pe zimbrii din pădurea din comuna Armeniș au venit cu o veste bună. Unul din zimbri, Romanița, a adus pe lume un vițel sănătos, ceea ce înseamnă că în vestul țării există avum 18 zimbri. „Încă nu a fost „elucidat” sexul, dar când va veni vremea alegerii unui nume, ne vom consulta și cu voi”, anunță reprezentanții WWF România pe Facebook.

La început, zimbrii vor sta într-o zonă de aclimatizare de aproximativ 15 hectare. Apoi vor avea acces la o zonă de semi-libertate, de 160 de hectare. Aici se vor putea adapta la mediul sălbatic și vor învăța să supraviețuiească în natură, grupându-se într-o cireadă- forma tipică de organizare a zimbrilor. În toamna acestui an vor avea acces dincolo de zona împrejmuită și vor deveni primii zimbri care trăiesc în sălbăticie, în Carpații Meridionali, din secolul 18 încoace.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*