Ultimele stiri

S-a predat amplasamentul pentru noul corp de la Spitalul de Copii. Nicolae Robu aşteaptă fonduri de la Guvern pentru această lucrare

Primăria Timişoara a predat astăzi amplasamentul pentru începerea lucrărilor la noul corp al Spitalului de Copii. Deşi, în ceea ce priveşte acest proiect, au existat numeroase probleme şi discuţii, acum, primarul anunţă că, în perioada următoare, vor începe lucrările propriu-zise.

DSCF2121

„Avem astăzi bucuria să predăm amplasamentul pentru începerea lucrărilor la realizarea acestui nou corp al Spitalului de copii Louis Ţurcanu. Un corp foarte modern, cu demisol parter şi şase etaje. A durat foarte mult până am parcurs toate etapele pentru investiţii, pentru că noi am plecat de la 0 în urmă cu un an şi jumătate, adică nu era decât voinţa de a face un astfel de corp, nu exista nici studiu de fezabilitate. Am organizat o procedură de achiziţie publică şi proiectantul care să elaboreze studiul de fezabilitate. Apoi a fost elaborat studiul de fezabilitate, s-a parcurs apoi elaborarea proiectului tehnic şi după aceea s-a întocmit caietul de sarcini pentru organizarea licitaţie. Această licitaţie s-a lansat pentru prima oară în august, deci într-un timp record. Astăzi a venit ordinul pentru începerea lucrărilor şi s-a şi predat amplasamentul”.

În urma licitaţiei, valoarea lucrărilor a fost stabilită la suma de 39.3 milioane de lei, deşi iniţial suma sugerată de proiectant era mai mare. „În privinţa finanţării obiectivului, la ora actuală, singura instituţie care este organizată oficial ca finanţator, este Primăria Timişoara. Aştept ca Guvernul României să emită o hotărâre prin care să-şi asume să fie cofinanţator, pentru că nu sunt suficiente declaraţiile lui X şi Y, nici măcar atunci când X înseamnă primul ministru al României”, a mai spus primarul.

DSCF2117

Vă reamintim că iniţial Guvernul şi-a asumat participarea la acest proiect prin 5 milioane de lei, sumă pe care Timişoara a pierdut-o pentru că lucrările nu au început în timp util. Chiar dacă în prezent nu există nicio promisiune oficială că această suma se va reîntoarce în oraşul de pe Bega, primarul Nicolae Robu speră că Guvernul va susţine această lucrare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*