Ultimele stiri

S-a redeschis centrul de închiriere biciclete din Timișoara. Cine se poate plimba cu bicicleta gratuit

Timișorenii sunt invitați să profite de vremea frumoasă și să testeze noile bicicletele I’Velo, începând de astăzi, 4 aprilie. Centrul de închiriere “I’Velo”, din Parcarea Hotelului Timișoara, va pune la dispoziția timișorenilor 50 de biciclete, șapte zile din șapte în intervalul 11:00 – 20:00, de luni până vineri, (ultima închiriere la ora 19:00) și 10:00 – 20:00 sâmbăta și duminica (ultima închiriere la ora 19:00).

La fel ca și anul trecut, bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile, atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.Tarifele de închiriere sunt: 4 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.

“Din 2010, când am lansat I’Velo, și până în prezent putem spune că am reușit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement, în week-end, ci chiar mijloc de transport la și de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să își lase mașinile acasă și să pedaleze pentru sănătatea lor și a orașului”,  a spus Corina Vasile, reprezentant I’Velo.

“Pentru al cincilea an consecutiv încurajăm timișorenii să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare.  În continuare, una dintre principalele noastre preocupări rămâne siguranța utilizatorilor și  nevoia unei infrastructuri pentru biciclete. Ne bazăm pe susținerea autorităților publice, care trebuie să prioritizeze mersul pe biciclete și să rearanjeze întregul spațiu urban disponibil potrivit acestor priorități. Infrastructura necesară utilizării bicicletei este printre cele mai importante condiții de dezvoltare a unui oraș prietenos cu bicicliștii”, a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*