Ultimele stiri

S-a semnat Acordul privind pragul minimal de 2% din PIB pentru Apărare

S-a semnat acordul privind finanţarea Armatei. Acordul a fost semnat mai întâi de şeful statului, Klaus Iohannis, urmat de liderii partidelor parlamentare. Au semnat, astfel, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, copreşedintele PNL,  Alina Ghiorghiu şi prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele PC,Daniel Constantin, preşedintele PP-DD, Simona Man.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, după semnarea acordului:  „Astăzi le arătăm militarilor români că îi respectăm și că dorim să le îmbunătățim condițiile de muncă prin asigurarea finanțării necesare pentru pregătire și pentru înzestrarea cu echipament modern de luptă.”
„Faptul că toți cei prezenți s-au angajat să susțină atingerea în 2017 a unui nivel de minimum de 2% din PIB pentru Apărare și să păstrăm această sumă ca un minim pentru cel puţin 10 ani arată dorința României de a avea predictibilitate în asigurarea cheltuielilor militare.” , a completat preşedintele.
Klaus Iohannis a mai afirmat că „Astăzi arătăm, totodată, că România este membru responsabil în cadrul NATO și își înțelege bine atribuţiile.
Atunci când așteptăm solidaritate din partea aliaților noștri, într-un moment dificil pentru securitatea regiunii noastre, trebuie să fim conștienți că suntem datori să mărim contribuția financiară pentru Armată.”

„Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de apartenența la NATO şi la Uniunea Europeană reprezintă elementele fundamentale ale politicii noastre externe și de securitate. Vă asigur că România se va comporta ca un partener de nădejde!”, a încheiat acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*