Ultimele stiri

S-au turnat primii kilometri de asfalt pe pista de biciclete de pe Bega, care va lega Timișoara de Serbia

pista biciclete

Iubitorii mersului pe două roți au tot mai multe șanse să ajungă cu bicicleta din Timișoara în Serbia. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat anunță că, în primele trei luni de zile de la demararea lucrărilor de construcţie a pistei de biciclete spre Serbia, au fost turnaţi primii șapte kilometri de asfalt şi încă 20 de kilometri sunt pregătiţi pentru asfaltare.

Traseul pistei urmează exact linia digului Begăi, fiind direct paralel cu Canalul Bega, situat pe coronamentul digului și are lungimea de 37 kilometri și lățimea de 3,5 metri din care 2 metri asfalt și 1,5 metri acostament de piatră spartă.

Administraţia Bazinală de Apă Banat implementează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenjanin din Republica Serbia proiectul “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara”.

Scopul acestui proiect transfrontalier, semnat în data de 28 martie 2013, este de a dezvolta potenţialul turistic local şi regional, precum și promovarea cooperării transfrontaliere româno-sârbe prin dezvoltarea unor forme de turism alternativ, cum este cazul cicloturismului. La finalul implementării proiectului coordonat de Administrația Bazinală de Apă Banat va exista o pistă de cicloturism care va porni aval de Podul Modoș de la ieșirea din Timișoara și va conecta localitățile Utvin, Sînmihaiu Român, Uivar, Otelec, până la graniţa cu Serbia.

Traseul acestei piste cicloturistice din județul Timiș va fi conectat cu cel al pistei de biciclete realizată în Timişoara sub coordonarea Primăriei.

În cadrul acestui proiect, partenerii ABA Banat transfrontalieri din Zrenjanin vor realiza un studiu de fezabilitate pentru crearea unei piste cicloturistice de la Zrenjanin până la granița cu România, urmând ca în viitor folosind alte surse de finanțare această pistă cicloturistică să fie construită și conectată de pista de biciclete din județul Timiș.

Proiectul beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă de 2.346.495 euro în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia şi are ca termen de finalizare 28 martie 2015.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*