Ultimele stiri

Să migrez sau nu? Asta e întrebarea! Bilanțul traseiștilor din județul Timiș

La PNL nu s-a făcut încă inventarul aleșilor locali care au ales să migreze către alte formațiuni politice. Cu toate acestea, doi primari, cel de la Recaș și cel de la Coșteiu, au spus adio partidului la fel cum au făcut-o și alți doi viceprimari timișeni. De asemenea, consilierul județean Gheorghe Bologa a trecut la PSD.

„Deocamdată nu am făcut un bilanț al consilierilor locali. Știm deja că ne-a plecat un viceprimar, cel de la Saravale, la PLR, unul dintre ei a devenit independent și că au plecat cei doi primari de la Recaș și Coșteiu. (…) Gheorghe Bologa a trecut la PSD… Celelalte afirmații făcute în presă sunt supoziții sau zvonuri”, a declarat secretarul general al PNL, Marian Vasile.

Totuși, se pare că există mari tentații pentru aleșii PNL, care rezistă cu greu în fața mrejelor celor din PSD. Asta pentru că, la partid, li se oferă consiliere pentru a li se expune părțile negative ale ordonanțe care le permite migrația.

„Este adevărat că există mari provocări și promisiuni făcute de PSD, dar asta nu înseamnă neapărat că vor fi realizate aceste zvonuri. Noi încercăm să fim cât mai aproape de oamenii noștri, să-i consiliem, să le spunem care sunt repercusiunile acestui gest, spun eu, necugetat, pentru că s-ar putea ca ei să nu conștientizeze ceea ce fac”, a mai explicat Marian Vasile.

Momentan în PNL au trecut dor cei doi consilieri locali, Petrică Folică și Florian Stoian În ceea ce privește situația din PDL, lucrurile sunt ținute mai mult sau mai puțin după perdea. Deși președintele organizației județene spune că nu știe câți aleși locali au plecat din PDL, câteva detalii sunt foarte clare. Cel puțin 5 primari din Timiș au spus adio organizației și au trecut alături de Titu Bojin, la PSD. Vorbim despre primarii din Lovrin, Șandra, Ghizela, Săcălaz și Bara. De asemenea, un consilier din Darova a ales să treacă la PNȚCD.

„Noi deocamdată nu discutăm pe această temă. Eu am spus de la început că mă interesează ca ceea ce a vrut electoratul din Timiș, să rămână așa. Nu pot să vă spun nici măcar estimativ”, a declarat Constantin Ostaficiuc.

De cealaltă parte, Valentin Moldovan, președintele PNȚCD Timiș susține că până în momentul de față nu deține un bilanț al persoanelor care au migrat spre alte partide politice sau care au venit în PNȚCD.

„Până în momentul de față nu am niciun număr precis. Sunt discuții și zvonuri. Până în ultima zi nimic nu e sigur. Momentan nu m-a anunțat nicio persoană, sunt numai zvonuri”, susține Moldovan.

Făcând referire la PP-DD, Cătălin Țițirigă, preşedintele PP-DD Timiş, a anunţat că a trecut, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Județean Arad şi alţi 31 de consilieri locali şi judeţeni din judeţul învecinat la PDL. În momentul de față, PP-DD rămâne fără membri de conducere în două filiale importante din vestul ţării.

Roxana Iliescu, noua președintă a PMP Timiș spune că nu cunoaște la momentul actual persoane care să fi migrat în PMP sau care să fi plecat: „La momentul actual, personal nu cunosc pe nimeni să fi trecut în rândurile noastre, și nu ar fi avut cum, de altfel, cel puțin pe plan local fără ca eu să am cunoștință”.

Lucian Ursulețu susține că 11 primari din Timiș au trecut la PSD cu Ordonanța traseiștilor.

„Până acum sunt 11 primari, cei anunțați de președintele PSD Timiș, Titu Bojin la conferința de acum o săptămână”, spune Ursulețu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*