Ultimele stiri

Sancțiuni aspre pentru școlile din județul Timiș în care se strâng bani. De ce vor fi interzise concursurile cu taxă

Nicio unitate de învățământ din județul Timiș nu mai are voie să organizeze concursuri cu taxă în școli, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș. În caz contrar, școlile vor fi „sancționate foarte sever”.

“Am transmis în fiecare unitate de învățământ din județ o notă în care am precizat faptul că nu tolerăm și chiar interzicem organizarea în școli a unor astfel de concursuri cu taxă. Există suficient de multe concursuri gratuite, care pot fi propuse în școli. Orice concurs poate fi organizat și pe bani, dar nu în școli. Interzicem colectarea de sume de bani pentru concursuri în școli”, a precizat, ieri, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Mai mult, niciun dascăl nu are voie să strângă fonduri pentru achiziționarea de manuale auxiliare și nici părinții sau elevii nu mai au voie să colecteze în unitatea de învățământ bani, indiferent care este scopul pentru care o fac.

“Nu încurajăm și sancționăm orice formă de a comercializa în școli manuale auxiliare, nu se acceptă acest lucru. Dascălul poate, cel mult, recomanda unui părinte folosirea unui anumit tip de manual auxiliar, dar nu se strâng bani în școli pentru achiziționarea de astfel de manuale. De altfel, va fi sancționată orice formă de colectare de sume de bani în unitățile de învățământ”, a explicat Aura Danielescu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*