Ultimele stiri

Sancțiuni drastice pentru spitalul municipal și spitalul județean din Timișoara, în urma unor nereguli descoperite de Ministerul Sănătății

spitalul judetean timisoara

Aproape 500.000 de lei – atât trebuie să dea înapoi Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul Județean Timișoara Casei Naționale de Sănătate pentru că au transmis raportări eronate.

Neregulile au fost descoperite în urma unor controale care au avut loc în perioada 5 – 30 mai la ordinul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, după scandalul silicoanelor pe banii statului de la Spitalul de Arși din București.

În urma acțiunii de control la Spitalul Municipal Timișoara s-au constatat următoarele nereguli: neconcordanțe între conținutul pachetelor de servicii negociate și contractate și consemnările din foile de observație pentru spitalizare de zi, nefinalizarea actului medical prin neeliberarea rețetei compensate/gratuite, la externarea pacientului, neconcordanțe între listele de prioritate raportate la CJAS Timiș și lista de prioritate pusă la dispoziție în timpul controlului și neconcordanțe între  modul de întocmire şi completare a Foilor de Observaţii Clinice Generale și a  Foilor de Spitalizare de Zi. Prin urmare, Spitalul Municipal Timișoara trebuie să restituite CNAS suma de 214.835 de lei.

La Spitalul Județean Timișoara s-au constatat: neconcordanțe între  modul de întocmire şi completare a Foilor de Observaţii Clinice Generale, listele de prioritate raportate la CJAS Timiș nu cuprind  toți pacienții care au beneficiat de servicii medicale programabile, nu au fost respectate  toate obligațiile asumate prin contract, nefinalizarea actului medical prin neeliberarea rețetei compensate/gratuite, la externarea pacientului și nu au fost raportate în sistemul informatic toate datele obligatorii prevăzute în platforma informatică din asigurările de sănătate. Spitalul Județean Timișoara este obligat să restituie suma de 276.602 lei pentru că a făcut raportări eronate.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*