Ultimele stiri

Șanse mari ca la Timișoara să fie reluate operațiile de TRANSPLANT de RINICHI. De ce este nevoie

sala de operatie

Vești bune pentru cei aproximativ 700 de bolnavi din vestul țării care au nevoie de un rinchi sănătos pentru a supraviețui, iar acum se află pe listele de așteptare.

Consiliul Județean Timiș le-a promis reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, cel mai mare de altfel din vestul țării, că vor aloca fondurile necesare renovării celor două săli de operație în care ar urma să se realizeze astfel de intervenții. Potrivit medicului Viorel Bucuraș, șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, în orașul nostru nu se pot relua operațiile de transplant renal pentru că blocul operator nu este modernizat, iar în aceste condiții Ministerul Sănătății nu dorește să ofere un aviz favorabil în acest sens.

„Noi suntem pregătiți să facem transplanturi renale. Ni s-a promis sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș pentru refacerea a două săli de operație la nivelul standardelor europene existente. Sălile de operație trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a se putea realiza operații de transplant renal. Cel mai scump echipament costă 180.000 de euro, este vorba despre un sistem de aer laminar”, a explicat, astăzi, Viorel Bucuraș.

În total, pentru ca la Clinica de Urologie să se poată relua intervențiile de transplant de rinichi ar fi nevoie de cel puțin 600.000 de euro.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*