Ultimele stiri

Şantierele din centrul oraşului, temă de dezbatere pentru liberali. Iohannis: „La Sibiu a fost şi mai rău”

Piata Unirii

Unii întreprinzători mici şi mijlocii din oraşul de pe Bega s-au întâlnit, astăzi, la un congres organizat de PNL pentru a discuta despre planul economic pe care aceştia îl propun pentru viitor. Întâlnirea a avut loc în Sala Adam Muller Gutennbrunn, iar, în secţiunea dedicată întrebărilor din partea întreprinzătorilor, Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL şi primarul Sibiului, a discutat despre modul în care oraşul pe care îl reprezintă s-a descurcat atunci când şi acolo au existat peste 100 de şantiere.

Comparând situaţia de atunci, când Sibiul făcea pregătiri pentru a obţine titlul de Capitală Culturală Europeană 2007, cu cea din Timişoara, Klaus Iohannis a declarat: „La Sibiu a fost şi mai rău. Noi când ne pregăteam pentru Capitală Europeană aveam peste 100 de şantiere. Practic, la vremea respectivă, 2005-2006, prin oraşul istoric nu s-a putut circula nici cu maşina, nici cu piciorul. De afaceri… nici nu vreţi să ştiţi ce mi-am auzit de la micii întreprinzători de acolo şi, totuşi, ca să ajungem la ceva mai optimist, eu, ca persoană publică, cred că există o singură metodă ca să facem lucrurile să se mişte în direcţia bună, trebuie să provocăm o dezvoltare de unde beneficiază toţi. Eu nu cred în combaterea sărăciei decât prin dezvoltare generală. Eu cred că pentru a avea o comunitate cu antreprenori trebuie să ai o economie locală prosperă şi puternică”.

Nicolae Robu a luat şi el cuvântul pentru a discuta despre situaţia antreprenorilor care au afaceri în zona centrală a oraşului şi care sunt afectaţi de numeroasele lucrări de reabilitare.

„Eu vă spun, cu toată onestitatea, că înţelegem că este greu, dar nu vă putem ajuta cu niciun fel de subvenţie pentru că nu există suport pentru aşa ceva. Ce trebuie însă să vă încurajez este că, după ce vom termina lucrările, valoarea zonei va fi cu totul alta şi potenţialul de afaceri va fi altul. Chiar dacă acum afacerile merg mai rău, veţi compensa cu vârf şi îndesat”, a afirmat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*