Ultimele stiri

Șantierele nu împiedică turiștii să vină la Timișoara. Viceprimarul Dan Diaconu se laudă că orașul de pe Bega este în TOP 10 al orașelor de lux

timisoara

În ciuda zecilor de șantiere, turismul este în floare la Timișoara! O spune publicația Huffington Post care plasează Timișoara în topul oraşelor de lux accesibile pentru toamna anului 2014 în Europa. De asemenea, se pare că orașul de pe Bega se află în fața Sibiului și a Brașovului într-un top ce vizează city-breakurile.

Viceprimarul Dan Diaconu se laudă că numărul turiștilor a crescut la Timișoara. Astfel, acesta citează Huffington Post și Yahoo și aduce la cunoștință faptul că “fie că vorbim de turism de business, cultural sau chiar de relaxare, indicatorii Timişoarei s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimii doi ani, un lucru dovedit de statistici, dar şi de prezenţa pe străzile orașului a unui număr mare de turişti

Viceprimarul arată că într-un articol publicat în Huffington Post, Timișoara este plasată în TOP 10 al orașelor de lux accesibile pentru toamna anului 2014, alături de orașe precum  Praga sau Saragosa. Liberalul se laudă că orașul de pe Bega ar fi singurul oraș din România poziționat în topul respectiv.

De asemenea, conform unui studiu făcut de Yahoo și prezentat de Dan Diaconu, Timișoara s-ar poziționa pe locul II în România în materie de city-breakuri. Orașul de pe Bega s-ar clasa după Sighișoara, dar înainte de orașe de renume precum Sibiu sau Brașov.

Și Instituul Național de Statistică confirmă creșterea potențialului turistic al Timișoarei. Conform unui studiu, Timișoara   „urcă în top trei în România la numărul de înnoptări și detronează Braşovul, aflându-se în urma Constanţei şi a Bucureştiului. Studiul se bazează pe numărul de înnoptări într-un an calendaristic”, mai arată  Dan Diaconu.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*