Ultimele stiri

Săptămâna Voluntariatului, sărbătorită și de persoanele cu dizabilități intelectuale din Timișoara

fundatia pentru voi

În perioada 12-16 mai, Fundaţia „Pentru Voi” va sărbători pentru al cincilea an consecutiv Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Beneficiarii serviciilor sociale, adică persoane cu dizabilități intelectuale, împreună cu voluntarii şi pedagogii fundaţiei, vor participa la o serie de activităţi precum Karate, Zumba, Fotbal, vizită la muzeu şi vizionarea unui film la cinema.

Astfel, luni, între orele 10.00 – 11.00, beneficiarii Centrului de zi „Împreună” vor participa la clubul de karate susţinut de Florin Boca, sensei cu centura neagră, 6 dani şi membru al Federaţiei Române de Karate. Marți, între 10:00 – 12:00, Centrele de zi “Împreună” şi “Tacsi” vor fi puse în mişcare de ritmurile Zumba în care vor intra beneficiarii, la îndrumarea instructorului sportiv Melania Omescu, voluntar „Pentru Voi”.

Miercuri, între 15:00 – 18:00, beneficiarii Fundaţiei “Pentru Voi” împreună cu o parte din voluntarii organizaţiei vor participa la Meciul “Prieteniei”, unde se vor juca partide de mini fotbal.

Joi este ziua dedicată voluntarilor părinţi ai Fundaţei “Pentru Voi”, care vor participa la activităţi împreună cu copiii lor. Tot în această zi, de la ora 14:40, un grup de 15 beneficiari ai locuintelor protejate vor merge însoţiţi la un film 3D, biletele fiind sponsorizate de CinemaCity Iulius Mall. Vineri, un grup de beneficiari ai Centrului “Orizonturi Noi” va vizita Muzeul de Artă din Timişoara , unde va participa la acţiuni cultural-artistice.

Organizată  anual de ProVorbis, Săptămâna Naţională a Voluntariatului a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie şi este menită să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sarbatori împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii şi a recunoaşte public activitatea voluntarilor.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*