Ultimele stiri

Săpun şi detergent , în loc de bilet de intrare la un film de Oscar, la Timişoara

Timişorenii sunt invitaţi, în această seară, de la ora 19.00, la un eveniment caritabil inedit organizat de Pelicula Culturală. La Fundaţia Balul Vienez Timişoara, de pe de strada Ady Endre, nr. 11, zona Iosefin, va rula filmul irlandez “Once”, iar biletele de intrare vor fi săpun, șampon, gel de duș şi detergent de rufe.

Produsele de igienă vor fi dónate doamnelor cazate în Adăpostul „Maria a Apostolilor” pentru femeile victime ale violenţei domestice. Stabilimentul aparţine Federaţiei Caritas Timişoara şi a găzduit de-a lungul timpului peste 100 de mame cu copii. A fost aleasă această cauză pentru că în film există o mamă care își crește copilul singură.

Nicoleta Ciocov, iniţiatoarea proiectului, a explicat că filmul, pus la dispoziție de Ambasada Irlandei în România, este un musical al zilelor noastre. Acţiunea se petrece pe străzile Dublinului, iar coloana sonoră cuprinde cântece ale lui Glen Hansard (din formaţia irlandeză The Frames) – actorul principal – şi ale Markétei Irglová.

Filmul a avut 21 de nominalizări la diferite festivaluri și a câștigat 17 premii, dintre care un Premiu Oscar în 2006, pentru Cel mai bun cântec original – „Falling Slowly”. „Odată ca niciodată” („Once”) e un muzical romantic unic, non-conformist din multe puncte de vedere, apreciat pozitiv de critici: „Un film care merită să îl vezi de mai multe ori” (Peter Travers, Rolling Stone); „Un film minunat. Ar putea fi cel mai bun film muzical al generaţiei noastre” (Michael Phillips, Chicago Tribune).

„Vom avea onoarea de a-l avea alături de noi pe domnul Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, care ne va vorbi în deschidere despre relațiile culturale bilaterale dintre cele două țări. Suntem cu atât mai încântați de prezența domnului Ambasador cu cât acesta va fi la prima vizită oficială la Timișoara, la un eveniment ce pune filmul irlandez în prim plan”, a spus Nicoleta Ciocov.

În deschidere va avea loc un minirecital de chitară-voce susținut de Bogdan Racz, un tânăr pasionat de muzică, care va interpreta câteva piese, asemeni personajului principal din film.

Locația care găzduiește evenimentul este o clădire în stil Secession, dintr-un cartier plin de istorie al Timişoarei, cartierul Iosefin. Aici are sediul Fundația Balul Vienez de la Timișoara, care administrează sala vieneză, pe care o pune la dispoziție diferitelor activități cultural-artistice. Și pentru că în această sală își desfășoară cursurile și o școala de dans, cei prezenţi vor asista la o mini-demonstrație de tango argentinean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*