Ultimele stiri

Sârbii vor autostradă până la Timișoara! Ce spune senatorul Ben-Oni Ardelean despre realizarea proiectului

autostrada

Sârbii vor cu ardoare o autostradă care să îi lege de Timișoara! O susține senatorul timișean Ben-Oni Ardelean, recent întors dintr-o vizită la Belgrad. Acesta vede în vecinii de dincolo de graniță o mare șansă pentru demararea cât mai rapidă a acestui proiect. Autostrada ar urma să lege orașul de pe Bega de toată Europa, căci sârbii au deja o legătură cu reţeaua europeană de autostrăzi prin Ungaria.

„Un deziderat special al Belgradului este de a lega Timișoara printr-o autobandă. O distanţă nu foarte mare, dar importantă, prin care cred că putem realiza o relaţie de win-win.”, a declarat Ardelean.

Liberalul vede în Guvernul sârb şansa României pentru realizarea autostrăzii prin fondurile de aderare ale Serbiei la Uniunea Europeană, sau proiectele transfrontaliere. Aceasta autostradă, spune senatorul, nu ar putea decât să aducă o creștere economică României.

Se pare că sârbii au deja un plan în ceea ce privește realizarea autobenzii, iar la vizita pe care Victor Ponta o va efectua cât de curând în Serbia, i se vor expune toate argumentele.

„ Victor Ponta are planificată o vizită în ţara vecină. (…) Sunt fonduri transfrontaliere care pot fi accesate. Aceasta ar fi soluţia optimă pentru finanţarea acestei autobenzi. Fondurile pentru integrarea Serbiei în UE vor fi destul de consistente şi putem să ne lipim şi noi acolo”, a mai declarant Ardelean.

1 Commentariu pe Sârbii vor autostradă până la Timișoara! Ce spune senatorul Ben-Oni Ardelean despre realizarea proiectului

  1. supertare. imi place cum gandeste omul acesta!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*