Ultimele stiri

Sarmale în frunze de viţă

sarmale in frunze de vita

Ingrediente:

500 g carne tocată (amestec vită cu porc)
50 g orez
1 ceapă mare tocată
sau rasă
2 linguri pastă de roşii
100 ml suc de roşii
2 linguri ulei
cimbru
mărar tocat
sare
piper
frunze de viţă-de-vie

Cum se prepară:

Se opăresc frunzele de viţă în apă clocotită cu sare timp de un minut, apoi se scurg şi se taie nervurile mari şi codiţele. Într-un castron mare, se amestecă orezul spălat şi scurs, carnea, ceapa, condimentele şi pasta de roşii. Se adaugă 2-3 linguri de apă şi se amestecă bine. Se pune pe fiecare frunză câte o lingură din compoziţia cu carne, se rulează sub formă de sarmale şi se aşază într-o cratiţă pe un strat de frunze de viţă-de-vie. Se stropesc cu ulei, se toarnă sucul de roşii şi se completează cu apă cât să le acopere, apoi se fierb, la foc mic, circa o oră. Se servesc calde. Opţio­nal se poate adăuga smântâna direct în farfurie peste sarmalele în frunze de viţă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*