Ultimele stiri

Sărmăluţe de post în foi de viţă

sarmalute de post in foi de vita

Ai nevoie de:

30 frunze viţă
200 g orez
2 cepe
100 ml ulei
2 ardei graşi roşii
sare
piper
smântână vegetală

Mod de preparare:

Speli în două-trei ape orezul şi îl laşi în apă rece. Separat, căleşti cepele curăţate şi tocate în jumătate din cantitatea de ulei încins. Adaugi peste ceapă orezul scurs bine şi ardeii tăiaţi foarte fin. Speli frunzele de viţă, le rupi codiţele, le opăreşti în apă fierbinte până când îşi schimbă culoarea. Le ţii la scurs. Amesteci cu o lingură de lemn şi laşi 10 minute, la foc mic. Sărezi, după gust, şi condimentezi cu piper. Aştepţi să se răcească. Omogenizezi amestecul.

Pui pe frunzele de viţă câte o lingură din compoziţia cu orez şi formezi sarmalele. Le așezi într-un vas cu pereţi înalţi. Acoperi cu apă caldă, torni uleiul rămas şi fierbi 1 oră pe aragaz şi 1 oră la cuptor. Le serveşti calde cu smântână vegetală, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*