Ultimele stiri

SCANDAL între angajaţii Direcţiei Fiscale şi primarul Nicolae Robu, care nu vrea să le mărească SALARIILE. Care este motivul

directia fiscala timisoara

Toţi angajaţii din Primăria Timişoara, cu excepţia celor care lucrează în cadrul Direcţiei Fiscale, au salarii mai mari cu 12 % de la 1 august 2015. Prin urmare, angajaţii de la Direcţia Fiscală au solicitat şi ei salarii mai mari, aşa cum prevede legea, însă primarul Nicolae Robu nu a fost de acord. Astfel, ieri, în plenul Consiliului Local Timişoara s-a iscat un conflict între edilul-şef şi funcţionarii publici, pe masa aleşilor locali a stat şi un proiect de hotărâre care prevedea această majorare.

Proiectul de hotărâre propus de şapte consilieri locali nu a primit însă avizul de la Serviciul Juridic, asta pentru că cel care poate fi de acord cu majorarea salariilor de bază este ordonatorul principal de credite, deci primarul, şi nu consiliul local. Nicolae Robu a explicat că nu este de acord cu majorare pentru că salariul mediu în Primăria Timişoara este de 3.691 lei, iar al celor de la Direcţia Fiscală de 4.192 lei, asta în condiţiile în care „nu există dificultăţi speciale de muncă în Direcţia Fiscală”.

O intervenţie a consilierului local pesedist Alfred Simonis, care a atras atenţia, din nou, că ar trebui majorate salariile, i-a determinat pe funcţionarii publici prezenţi la Filarmonica Banatului, la şedinţă, să aplaude. Lucru care l-a enervat la maxim pe Nicolae Robu. „Nu vă e ruşine să daţi spectacolul ieftin pe care îl daţi aici? Asta e atitudine de funcţionar public? Dacă ar fi aplaudat cetăţenii pe care îi ţineti la cozi, asta aş fi înţeles, să vă fie ruşine!”, a spus nervos edilul-şef.

Şi consilierul local PNL Ciprian Jichici le-a bătut obrazul funcţionarilor publici din sală pentru că au regizat o „scenă penibilă”. După lungi discuţii, Nicolae Robu i-a rugat pe consilierii locali să nu voteze proiectul de hotărâre, ci să-l respingă pentru ca „să pot să stau de vorbă să vedem dacă au fost erori. Dacă cineva m-a intoxicat cu informaţii incorecte, trebuie să dea socoteală pentru asta”. Spre mulţumirea primarului Timişoarei, proiectul a fost respins.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*